Tradisjonen med å kjøpe inn slakt til husholdningen er
delvis blitt borte i vår moderne hverdag. Kanskje vi skal
innføre denne tradisjonen igjen. Mange av oss har i dag kapasitet
til å putte en halv gris (ca 35-40 kg) i fryseren. Vi kan tilby
ferdig oppdelt kjøtt, så alt som står igjen for deg, er å putte det
i porsjonsposer og fryse dem.
Skaff deg en fastbonde. Da vet du hvor maten kommer fra
Pris på 1/2 gris findelt levert på kjøkkenbenken: Kr 44,- pr.kg (inkl. Mva.) Det er garantert kjøtt fra egen gård vi har med til deg, og det ligger vel litt rettferdighet i at det er den samme handa som har utført det meste av arbeidet som tar imot betalingen. |
|
Det saftige, møre svinekjøttet har en mild egensmak, og er derfor lett å variere med krydder og tilbehør. Hvilket annet kjøttslag smaker like godt med for eksempel appelsin, ananas, fersken eller epler, som med nye spennende krydder og sauser?
Tenker du på fett, er det godt å vite at renskåret svinekjøtt kan nytes uten snev av dårlig samvittighet. Synlig fett er enkelt å skjære bort, men vent til etter at du har stekt kjøttet. Fett er nemlig bærer av mange gode smaksstoffer, som du ikke bør gå glipp av.
Er du blant dem som tror at kjøtt "suger til seg" fett under steking? Faktisk er det tvert i mot! Når fett oppnår en viss temperatur, smelter det og siver ut i pannen. Så lenge du ikke bruker panneutkoket, blir fettet værende igjen i pannen, og der gjør det ingen fortred.
Det lyse svinkjøttet er et godt bevis på at ikke alt som er magert, er kjedelig – og at ikke alt som er godt, er usunt. Renskåret svinekjøtt inneholder bare 2-6% fett, og halvparten av dette er umettet fett – som er godt for hjertet.
Indrefilet med Hasselbach poteter
Woket strimlet svinekjøtt med scampi og nudler